Logotyp

LED-skärmar

LED-skärmar består av tusentals små lysdioder med hög ljusstyrka. LED-panelerna kan monteras till stora skärmar i olika format och former. Vi kan även konstruera böjda skärmar och långsträckta skärmar i olika kombinationer. 

LED-skärmar är energieffektiva och ett populärt val för allt från reklamskyltar inomhus och utomhus, till konsertscener och digitala informationstavlor.

LED-paneler

LED = flexibla lösningar

Långa skärmar, smala skärmar, böjda skärmar, cirkelformade skärmar – ja, det finns många sätt att designa och utforma er LED-skärm utefter era behov och visioner.

Flexibiliteten i skärmlösningarna kommer sig av att LED-paneler kan konstrueras i olika storlekar och med olika radie. för att sedan sättas samman som en helhet till en enda stor LED-skärm, alternativt flera olika skärmar som arbetar tillsammans.

Inför en tänkbar LED-skärmsinstallation kan ScreenPro erbjuda konsultation om lämpliga designlösningar och i vissa fall även ta fram animerade visualiseringar före beställning.

Kontakta ScreenPro för mer information

LED-skärm på ett hotell
Digital skärm längs en väg

Inomhus och utomhus

LED-skärmar är mångsidiga, effektiva och robusta, vilket gör dem idealiska för användning både inomhus och utomhus. 

LED-skärmar kan ha mycket hög ljusstyrka, vilket gör dem synliga även i starkt dagsljus. Detta gör dem idealiska både inomhus och i utomhusmiljöer där de kan fungera effektivt även under soliga förhållanden.

LED-skärmar för utomhusbruk är konstruerade för att vara hållbara, väderbeständiga och pålitliga. De kan klara av olika väderförhållanden som regn, snö och damm, samtidigt som de har en lång livslängd.

Oavsett om det handlar om att förstärka varumärkesbudskapet inomhus eller locka uppmärksamhet till reklam utomhus, kan LED-skärmar leverera en imponerande och engagerande visuell upplevelse.

Kontakta ScreenPro för mer information

Ljusstyrka LED-skärm

LED-teknologi: LED (Light Emitting Diode) är en halvledarkomponent som kan omvandla elektrisk energi direkt till ljus, vilket gör dem mycket effektiva jämfört med traditionella ljuskällor.

LED-skärmar använder RGB-pixelteknik (Röd, Grön, Blå). Genom att justera intensiteten hos varje färg kan LED-skärmar producera miljontals färgnyanser och uppnå en hög färgåtergivning, vilket bidrar till den imponerande ljusstyrkan.

Trots den höga ljusstyrkan förbrukar LED-skärmar relativt lite energi, tack vare LED-teknologins låga elförbrukning.

Kontakta ScreenPro för mer information

LED-pixlar

LED Pixeltäthet / Pixel pitch

Pixeltäthet, eller pixel pitch, är ett mått i millimeter på hur tätt lysdioderna är placerade på en LED-skärm. En mindre skärm som ska betraktas på nära håll behöver en tät pixel pitch exempelvis P1.2, vilket innebär att ljusdioderna är placerade endast 1,2 mm isär. En jättestor utomhusskärm som ska betraktas på långt avstånd behöver inte så tät pixel pitch, utan kan ge samma goda bildresultat med P10 eller högre.

Diagram över avstånd och pixel pitch

Låg energiförbrukning

LED (Light Emitting Diode) är en halvledarteknik som omvandlar elektrisk energi direkt till ljus genom elektroluminiscens. Till skillnad från traditionell belysning, där mycket energi omvandlas till värme, genererar LED-lampor ljus på ett mycket mer effektivt sätt.

LED-skärmar använder heller inte en separat bakgrundsbelysning, vilket är fallet med LCD-skärmar. Istället producerar LED-lamporna sitt eget ljus, vilket minskar energiförbrukningen.

Dessutom har LED-lampor har en lång livslängd, vilket minskar behovet av frekvent utbyte och därmed minskar energi- och materialkostnaderna över tid.

Illustrerad energimätare

Ett samtal kostar inget

LED eller LCD? Styrning av skärmar? Ljusstyrka utomhus? Rundade skärmar? Effektförbrukning? IP-klassning?
Vi har svaren på frågorna du kanske inte visste att du borde ställa.
Kontakta oss med era behov, så berättar vi om era möjligheter.

Poträttfotografi

Thomas Elgestål
CEO / Säljansvarig
Tel: +46 (0)73 321 37 67
E-post: thomas@screenpro.se

Richard Meijer
CTO / Teknikansvarig
Tel: +46 (0)70 551 09 17
E-post: richard@screenpro.se